Over ons

Welkom op de website van De Snuffelende Snuit! Ik ben Maeyke Alons en inmiddels al bijna 25 jaar (opgericht in 1995) actief in Nuenen en omgeving met mijn hondenuitlaatservice ‘De Snuffelende Snuit’. Op deze pagina zal ik wat over mijn eigen achtergrond vertellen en natuurlijk over die van Hondenuitlaatservice de Snuffelende Snuit. Verder leg ik uit hoe wij hondenzorg op maat kunnen bieden en wat wij daarbij belangrijk vinden.

De Snuffelende Snuit - Hondenuitlaatservice

In 1995 heb ik mijn rechtenstudie aan de kant geschoven en ben ik in Nuenen met mijn eigen hondenuitlaatservice begonnen. Voordat ik hiermee begon, heb ik enige tijd met een uitlaatservice in Eindhoven meegelopen. Hier heb ik de fijne kneepjes van het vak kunnen leren.

Ook heb ik destijds veel tijd doorgebracht in het dierenasiel in Eindhoven; lekker wandelen met de honden maar ook helpen met alles wat er bij een dierenasiel komt kijken. Zelf heb ik altijd zeer moeilijk plaatsbare asielhonden gehad (o.a. een Dobermann en een Herder) waardoor ik de nodige ervaring heb opgedaan wat betreft gedrag en opvoeding.

Ik ben zelf ook zeer intensief opgegroeid met dieren en zeker met honden, ze zijn mijn lust en mijn leven. Zonder dieren kan ik me geen leven voorstellen!

Na ruim 20 jaar in Nuenen te hebben gewoond, ben ik op zoek gegaan naar een plekje buitenaf met meer ruimte voor mijn hondjes, katten en pony’s. Zodoende ben ik terecht gekomen in een prachtig buitengebied tussen Mariahout en Zijtaart. Alle ruimte voor de beestjes, en natuurlijk voor alle honden die hier kunnen verblijven als het baasje even weg is of het druk heeft. 

In de begintijd van De Snuffelende Snuit liep ik nog met de honden in gemeentebossen, maar al snel werd me duidelijk dat hier toch echt de nodige risico’s aan verbonden waren. Daarom heb ik in 2001 mijn eigen bosperceel gekocht in het gebied ‘Het Rullen’ ten noorden van Gerwen. Dit heb ik destijds meteen professioneel laten omheinen zodat het volledig 'dogproof' is, want veiligheid staat natuurlijk voorop! Meer informatie over het uitlaatbos vindt u hier.

Het uitlaatbos

Hondenzorg op maat

Flexibiliteit naar mijn klanten toe is iets dat ik zeer belangrijk vind. Ik ben er om hen met hun hond te helpen op de momenten waarop dat nodig is. Om nog beter in te kunnen spelen op de behoeften van honden en hun eigenaren, bieden we sinds kort naast de groepswandeling ook individuele wandelingen en wandelingen in kleine groepen aan. Zo kan iedereen bij ons terecht en kunnen wij zorg op maat bieden.

Wat ik ook heel belangrijk vind, is dat het vooral draait om een hele hoop lol, lol en nog meer lol! Lol, blijdschap en veiligheid. Dat laatste staat samen met de andere twee dingen voorop.

Maar zeker ook dingen zoals ontspanning, plezier met elkaar en betrouwbaarheid moet ik noemen. De honden moeten zich lekker vrij kunnen voelen in hun doen en laten wanneer ze in het omheinde bos zijn. Belangrijk vind ik het om een ontspannen plek voor de honden te creëren waar ze heerlijk hun ding kunnen doen zonder dat er al te veel moet.

Ik werk vooral vanuit mijn intuïtie en gevoel, ik zie de honden als mijn kindjes en ken al 'mijn' honden van binnen en van buiten. Dit kun je onder andere zien in de filmpjes die ik dagelijks plaats op onze Facebookpagina.

volg ons op Facebook

Het Snuffelende Snuit team

Sinds januari 2018 heeft Anne-Marie zich vreugdelijk bij het Snuffelende Snuit team gevoegd! Zij zal zich op vrijwillige basis gaan inzetten voor Hondenuitlaatservice de Snuffelende Snuit en stelt zich hier voor.

Tot zover, ik wens u veel plezier op deze website! En wie weet tot ziens

Hebt u een vraag?

CONTACTGEGEVENS

Hondenuitlaatservice de Snuffelende Snuit

Raupplaan 3, Nuenen 5673 AV

06 - 12 50 84 87

snuffelendesnuit@hotmail.com

Lol, blijdschap en veiligheid bij Hondenuitlaatservice de Snuffelende Snuit

Neem contact met ons op

Volg ons!