Straathonden & -katten van Lesbos

Op deze pagina wil ik graag meer vertellen over de straathonden en -katten van Lesbos en waarom het zo ontzettend goed en belangrijk is om een dier van Lesbos te adopteren. Zoals misschien bekend is, zijn er ontzettend veel honden en katten die op straat leven in Griekenland, zo ook op Lesbos. De honden en katten worden daar behoorlijk anders behandeld als in Nederland, helaas. Afgelopen december heb ik mijn geweldige poes Poppy geadopteerd bij één van de dierenorganisaties van Lesbos genaamd 'Sappho’s Stray cats' en dat verhaal kreeg een heel leuk (poezen) staartje in augustus 2017. Mijn reisverslag kunt u hier lezen. 

Gelukkig zijn er daar veel mensen en organisaties die zich inzetten voor de dieren. Zij vangen de dieren op, verzorgen ze, steriliseren/castreren ze en proberen voor zoveel mogelijk dieren een thuis te vinden bij mensen in Nederland (of daarbuiten). Enkele van deze organisaties zijn Sappho’s Stray cats, Straathonden van Lesbos en Eresos For Animals. Met Sappho's Stray cats , Straathonden van Lesbos en Tierfreunde (zie mijn reisverslag) heb ik zelf zeer goede ervaringen en bij hen kun je met een gerust hart een dier adopteren.

Poes Poppy

Poes Poppy

De organisaties hebben allen een opvang in / rondom huis. Hierdoor is er veel meer informatie over de aard van het te adopteren dier en kan er heel goed een passend gouden mandje gezocht worden. Mede door de manier waarop ze in Griekenland worden opgevangen, in / bij huis en met honden en katten bij elkaar en dus niet in hokken, zijn deze dieren zeer sociaal en passen ze zich snel aan aan een huiselijke situatie bij de nieuwe eigenaar.

Wat ik ook erg prettig vind is dat je erg goed begeleid wordt in het adoptieproces; er is veel betrokkenheid en alle ruimte en tijd voor vragen. Ook worden er huisbezoeken afgelegd om te kijken of je geschikt bent voor de desbetreffende hond en/of kat. Ieder dier is weer anders en heeft weer andere behoeften. Bij de stichting zijn ze hier zeer goed van op de hoogte en zo kunnen dier en aspirant baasje zo goed mogelijk gematched worden.

Ik hoef verder niet uit te weiden over het wel of niet adopteren… Er is zo’n enorm overschot aan honden en katten op de wereld dat adopteren, en zo’n geweldig dier een kans geven, haast vanzelfsprekend is. Deze dieren passen zich, na enige gewenningstijd, feilloos aan aan hun nieuwe omgeving en zijn ontzettend dankbaar en liefdevol. Veel mensen kiezen een rashond om bepaalde uiterlijke kenmerken maar als het gaat om een maatje voor het leven telt toch in de eerste plaats het innerlijk en daarin schieten deze schatjes zéker niet te kort…

Neem het van mij aan, of lees alle succesverhalen op Facebook.

Straathonden van Lesbos

Straathonden van Lesbos

Sappho's Stray Cats

Sappho’s Stray Cats