Hond uitlaten

Hondenuitlaatservice – het beste voor baas en dier

Het kiezen van de juiste hondenuitlaatservice is geen onbelangrijke zaak. In de laatste tien jaar hebben we een enorme groei gezien in het aantal hondenuitlaatservices in Nederland. Jammer genoeg is de kwaliteit van veel van deze nieuwe bedrijven niet altijd even goed. Daarom geven we u in deze blog een aantal belangrijke punten waarop u kunt letten als u een uitlaatservice gaat kiezen voor uw trouwe viervoeter.

Waar moet je op letten?

Honden uitlaten als service gebeurt meestal met een groep honden. Honden zijn sociale dieren, maar bij het samenstellen van de groep honden en bij het omgaan met deze dieren is het natuurlijk belangrijk dat de hondenuitlaatservice veel verstand heeft van hondengedrag om te voorkomen dat honden gaan vechten, stress ondergaan of zelfs in onveilige situaties belanden. De volgende punten zijn hierbij van belang.


Het uitlaatterrein

Bij bepaalde uitlaatdiensten wordt er gesproken van een omheind terrein waarin de hond wordt uitgelaten. Zorg ervoor dat u dit terrein zelf heeft gezien. Hoe groot is het terrein en is de omheining veilig genoeg, zodat de honden zich niet kunnen bezeren? Sommige uitlaatservices delen een uitlaatterrein bijvoorbeeld met andere uitlaatservices, waardoor er te veel andere honden kunnen worden tegengekomen tijdens het uitlaten. Kies voor een uitlaatservice met een eigen uitlaatterrein dat veilig is omheind.


De uitlaattijden

Veel uitlaatservices gebruiken vaste bloktijden voor het uitlaten van de honden. Vraag de uitlaatservice naar de uitlaattijden, zo kunt u ervoor zorgen dat uw hond op de juiste tijden wordt uitgelaten. In overleg met uw uitlaatservice kunt u ervoor zorgen dat uw hond nooit te lang binnen blijft.


Instructies voor uw hond

Iedere hond heeft een eigen gebruiksaanwijzing. Zorg ervoor dat u alles wat belangrijk is bespreekt met uw uitlaatservice. Heeft uw hond allergieën? Hoe gaat uw hond met andere honden om? Een goede uitlaatservice kan u adviseren over wat de beste opties zijn voor uw hond.


Grootte van de groep honden

Uitlaatbedrijven kunnen geld besparen door grote groepen honden tegelijk uit te laten. En afhankelijk van de hond is dat vaak ook geen probleem of zelfs heel leuk voor de honden. Maar niet elke hond is hetzelfde. Als uw hond speciale aandacht nodig heeft of te veel stress ondergaat door grote groepen honden, dan is een kleinere groep honden misschien aan te raden. Het is dus van belang dat u weet dat de uitlaatservice waarvoor u kiest deze dienst ook aanbiedt.


Heeft u meer vragen over het laten uitlaten van uw hond? Neem eens contact op met Hondenuitlaatservice de Snuffelende Snuit in Nuenen. Onze hondenuitlaatprofessionals voorzien u graag van advies.

0
Feed