Enkele tips voor het kiezen van een hondenuitlaatservice

Home - Enkele tips voor het kiezen van een hondenuitlaatservice

Als u op zoek bent naar een voor u geschikte honden uitlaat service dan wil ik u graag wat advies geven zodat u een verantwoorde keuze kunt maken.

Helaas is mij gebleken dat er nogal eens misleidende informatie wordt verstrekt op websites van hondenuitlaatservices. Omdat dit u schaadt als klant maar ook mij als proffesionele hondenuitlaatservice voel ik mij moreel verplicht u op een aantal dingen te wijzen.

Uitlaat terrein

Er wordt nogal eens beweerd dat de desbetreffende hondenuitlaatservice beschikt over een eigen terrein dat “omheind” zou zijn. Gaat men dit wat nader bekijken dan blijkt er soms bijvoorbeeld sprake te zijn van een omheining met prikkeldraad,panelen en/of loshangend ander materiaal zoals bijvoorbeeld schapengaas. Omheind? Ja, maar absoluut niet veilig natuurlijk, en dus eigenlijk niet omheind op een manier die geschikt is om honden  professioneel op uit te laten. Uw hond kan zich verwonden en/of ontsnappen.

Ook is het nogal eens zo dat het ‘eigen’ terrein gehuurd wordt en gedeeld met een andere hondenuitlaatservice. Prima natuurlijk ,tenzij de wandeltijden elkaar overlappen en de èèn al met de honden op het terrein is en de ander vervolgens met de bus binnen rijdt terwijl er loslopende honden op het terrein aanwezig zijn. Er wordt helaas vaak niet geïnvesteerd in een sluis waardoor dit wèl probleemloos zou kunnen verlopen.

Hoe kunt u dit zelf nu checken?

  • Wordt er een bewering gedaan (zoals het voorbeeld hierboven “omheind terrein”) maar wordt dit op geen enkele wijze toegelicht met foto’s of video’s, dan moet er bij u een belletje gaan rinkelen. Een betrouwbare hondenuitlaatservice zal altijd foto’s en/of video’s tonen waarop die “omheining” te zien is (of het beeldmateriaal ook werkelijk van dat eigen terrein is, kunt u natuurlijk zelf gaan bekijken). Krijgt u alleen foto’s of video’s  te zien (bv op Facebook) van leuke spelende honden maar ziet u hierop niet de omgeving (omheining) ? Ga dan zelf op onderzoek uit en ga desnoods mee als u twijfelt.
    Kort gezegd: wordt de bewering niet toegelicht met beeldmateriaal dan is er bijna altijd iets niet in de haak en ga dan zelf kijken!
  • Ook is mij al meerdere malen ter ore gekomen dat beweerd wordt dat men een mooi eigen omheind terrein heeft en dat de honden vervolgens naar een openbaar uitlaatterrein van de gemeente worden meegenomen om ze daar uit te laten. Prima als u daar als klant van op de hoogte bent maar dat is helaas niet altijd het geval…
  • Worden de honden uitgelaten op openbaar open terrein dan kan de veiligheid van uw hond nooit gewaarborgd worden tenzij deze aan de lijn blijft. Iedere hond kan schrikken of zijn dag niet hebben en vervolgens weglopen, hoe goed deze normaliter ook luistert.

Uitlaattijden

Op enkele websites worden uitlaat tijden inclusief halen en brengen genoemd, terwijl dit niet nader wordt toegelicht. Zo wordt gesuggereerd dat de honden heel lang wandelen terwijl dat helemaal niet zo is. Laat u zich hierover goed inlichten. Ook hier adviseer ik: ga mee en kijk hoe alles precies in zijn werk gaat.

  • Veel hondenuitlaat services hebben twee uitlaatgroepen per dag. Dit is prima, maar het kan dus betekenen dat uw hond bijvoorbeeld al ‘s ochtends om 10:15 in het bos is terwijl u pas om 18:00 uur weer thuis bent. Òf dat uw hond pas om 14:00 in het bos is terwijl u al om 8 uur ‘s ochtends de deur uit bent gegaan. Goed in de gaten houden , en navragen! Het kan nooit de bedoeling zijn dat uw hond langer alleen zit dan dat u wilt.

Tot slot…

Er worden helaas vaak dingen gesuggereerd die nèt even anders blijken in de realiteit. Om maar een ander voorbeeld te noemen; een “gekoelde” bus kan van alles betekenen maar hoeft niet te betekenen dat deze is voorzien van air conditioning…

Laat u goed voorlichten en ga niet over één nacht ijs!  Het gaat hier om het welzijn van uw geliefde huisdier en daarom is veiligheid een prioriteit.

En ook al gaat de hond van de buren al een hele tijd mee met een bepaalde hondenuitlaatservice ,doe tòch uw eigen vooronderzoek.  Misschien is de desbetreffende buur niet helemaal op de hoogte van dingen die voor u juist wèl heel belangrijk zijn. Ga dus het liefst af op uw eigen gevoel en wensen m.b.t. uw hond.

# Mijn belangrijkste advies !: Ga altijd zelf kijken waar uw hond wordt uitgelaten en dan het liefst tijdens werkzaamheden van de desbetreffende hondenuitlaatservice.

Mochten er nog onduidelijkheden zijn of heeft u behoefte aan advies m.b.t. bovenstaande dan bent u altijd van harte welkom om met mij contact op te nemen zodat ik u kan helpen bij het maken van een goede verantwoorde keuze voor u en uw hond.